Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > General Tech Talk > Naturally Aspirated

Thread Title
HELP!! CAR WON'T START

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 11-04-2010, 11:03 PM
I'm New
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 18
iTrader: (0)
howLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond repute
Icon9 HELP!! CAR WON'T START

hey guys so I've had this 94 lude for a few months now, and I just recently got the head taken off and had a thorough cleaning and replacing of valve seals, after having it back I drove it around for a few days and one day I went to start it and all I hear is an electrical clicking sound coming from the dash, and/or engine. the starter doesn't even move or try to turn over its just the clicking every time I try to start it. I've heard that the wiring under the steering wheel is a common culprit of non starting ludes, I've wiggled the wire harness and it sounds like something is grounding itself causing the car to sort of short out. if anyone can help me with this problem it'd be really great.
__________________
1995 Built H22 Prelude VTEC
1994 I/E Toyota Pickup (Alaska Vehicle)

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 11-04-2010, 11:59 PM
IanQ's Avatar
On the back burner ATM.

 
Join Date: Jul 2010
Location: Nelsonville, Ohio
Posts: 621
iTrader: (3)
IanQ has a reputation beyond reputeIanQ has a reputation beyond reputeIanQ has a reputation beyond reputeIanQ has a reputation beyond reputeIanQ has a reputation beyond reputeIanQ has a reputation beyond reputeIanQ has a reputation beyond reputeIanQ has a reputation beyond reputeIanQ has a reputation beyond reputeIanQ has a reputation beyond reputeIanQ has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to IanQ
Re: HELP!! CAR WON'T START

Maybe time for a new battery? My battery will do that exact thing after listening to music for 20 minutes with the car off.
__________________


1992 Honda Prelude SI
Click here for my build!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11-05-2010, 02:38 PM
I'm New
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 18
iTrader: (0)
howLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond repute
Re: HELP!! CAR WON'T START

maybe just a jump? I have an optima red top so I think the battery is good. maybe I'll try it. thanks.
__________________
1995 Built H22 Prelude VTEC
1994 I/E Toyota Pickup (Alaska Vehicle)

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11-05-2010, 03:49 PM
JohnL114's Avatar
Silver Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Queens
Posts: 475
iTrader: (1)
JohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond repute
Re: HELP!! CAR WON'T START

that sounds like starter relay is going bad ,under the dashboard,brown looking box.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 11-05-2010, 05:20 PM
Psychochimp's Avatar
Grand Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: China
Posts: 4,203
iTrader: (2)
Psychochimp has a reputation beyond reputePsychochimp has a reputation beyond reputePsychochimp has a reputation beyond reputePsychochimp has a reputation beyond reputePsychochimp has a reputation beyond reputePsychochimp has a reputation beyond reputePsychochimp has a reputation beyond reputePsychochimp has a reputation beyond reputePsychochimp has a reputation beyond reputePsychochimp has a reputation beyond reputePsychochimp has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Psychochimp
Re: HELP!! CAR WON'T START

Check all your grounds bc that jus happened to me a few weeks ago. I thought it was the ALT turns out it giving proper charge. Then I thought it was my batt so I bought a new one (Yellow Optima) and then it still continued. I then assumed it was the terminal clamps bc they looked like sh*t!!!

At that point i was runnin out of choices and started to get pissed guessin random parts thinking that that is what is making me lose power. My mech checks it out and it turns out to be the ground wiring from the tranny area leading up to the NEG end of the Batt!!!

Now I'm *RAWRING all over the streets like a good little kitty!!!
__________________

SIG by MS PEDO
BUSTR BUILT PERFORMANCE

http://www.preludezone.com/auto-show...tml#post376941

N.Y.P.O.C. FB----> Like us! http://www.facebook.com/#!/pages/NYPOC/131187396961077


Quote:
Originally Posted by M0B5TA View Post
i hope my boss doesnt look at my explorer history i had to look up gay guys and dildos
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 11-06-2010, 12:45 PM
I'm New
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 18
iTrader: (0)
howLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond repute
Re: HELP!! CAR WON'T START

I got it jumped and it started for awhile and then just died out after sitting there, I took the battery to autozone to get it charged over-night (dry cell) and later today I'm gonna pick it up and try it out. thanks for the help guys!
__________________
1995 Built H22 Prelude VTEC
1994 I/E Toyota Pickup (Alaska Vehicle)

Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 11-16-2010, 02:44 AM
Platinum Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: LUDIFORNIA
Posts: 1,792
iTrader: (0)
AcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond repute
Re: HELP!! CAR WON'T START

Did that fix it? Mine had kinda the same problem. I used my volt meter and the battery had current and then checked the starter and it had no current so I took it off replaced it and works great now. :p and 4th gen preludes(not all) don't have a starter relay the power goes sraight to the starter.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 11-17-2010, 11:49 PM
I'm New
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 18
iTrader: (0)
howLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond reputehowLUDE has a reputation beyond repute
Re: HELP!! CAR WON'T START

Thanks for all the help guys, I took the battery to autozone and had them charge it now it starts right up. but now I have a problem with my car stalling out whenever I brake hard or whenever i come to a stop.. help??..
__________________
1995 Built H22 Prelude VTEC
1994 I/E Toyota Pickup (Alaska Vehicle)

Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 11-18-2010, 07:28 PM
Platinum Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: LUDIFORNIA
Posts: 1,792
iTrader: (0)
AcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond reputeAcedPRELUDE has a reputation beyond repute
Re: HELP!! CAR WON'T START

I would say the O2 Sensor.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
h23 to h22 swap car wont start start hprelude559 4th Gen Honda Prelude 3 04-09-2010 06:54 PM
Cold Start No Start tevbax 5th Gen Honda Prelude 1 12-10-2009 07:00 PM
who needs to start there car? My97Prelude 5th Gen Honda Prelude 2 05-28-2009 11:57 PM
my car won't start! Help! allison8828 4th Gen Honda Prelude 5 09-08-2007 08:59 PM
car won't start allison8828 General Tech Talk 2 09-05-2007 01:27 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:14 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.