Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > General Tech Talk

Thread Title
Trouble starting

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07-13-2015, 04:06 PM
I'm New
 
Join Date: Jul 2015
Location: British Columbia
Posts: 4
iTrader: (0)
Precious1990 is on a distinguished road
Icon8 Trouble starting

I'm having trouble starting my 90 prelude. It starts up fine cold but when I shut if off and try and start it again within 15 minutes it will just crank and crank and not turn over. Sometimes it will try and sputter start but won't turn over. I've already done the main relay and there is spark and fuel. Anyone else ever had this problem and figured it out? Thanks
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 07-13-2015, 04:28 PM
tonemeister69's Avatar
Gold Member

 
Join Date: Apr 2014
Location: Houston Texas
Posts: 827
iTrader: (3)
tonemeister69 has a reputation beyond reputetonemeister69 has a reputation beyond reputetonemeister69 has a reputation beyond reputetonemeister69 has a reputation beyond reputetonemeister69 has a reputation beyond reputetonemeister69 has a reputation beyond reputetonemeister69 has a reputation beyond reputetonemeister69 has a reputation beyond reputetonemeister69 has a reputation beyond reputetonemeister69 has a reputation beyond reputetonemeister69 has a reputation beyond repute
Re: Trouble starting

Nice work on researching (and finding) that the Main Relay sometimes causes this problem. Since you did that already, I think the Igniter Module is what is most likely causing this. Not sure you will be able to find one "New". I just searched a few auto parts sites and all showed it as Unavailable.

I'm no expert on these cars by any means and am just relaying on what I read before about the usual causes of this problem so please do some research to verify. With that said...

You should also repost this in the Tech Talk section of the 3rd Gens. You will get more responses.

Also, do a search on here for Igniter in the 3rd Gen section and you should see a few posts regarding the problems it causes. (No starts when car is hot)

BTW... It is located on the Passenger side (Right Side) front fender well under the hood. and this is what it looks like:



EDIT: Here's one on eBay for $40

Honda re Boxed Delphi DS10013 Ignition Control Module | eBay
__________________
1989 Honda Prelude Si - Daily Driver (So far, So Good)
1970 Buick GSX Clone - In progress
1988 Chevy Suburban TravelQuest - WorkHorse
1978 Buick Skylark - Sold

"Tackling Those Gremlins One By One"

"If you were as smart as you are dumb, you'd be Einstein!"

"Keep The Shiny Side Up & The Dirty Side Down"

Last edited by tonemeister69; 07-13-2015 at 04:34 PM.
Reply With Quote
Reply

Tags
starting, starting issues, starting problem, trouble


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble starting sometimes. Silvanus 4th Gen Honda Prelude 7 03-23-2015 05:43 PM
91 2.0si starting trouble roamer 3rd Gen Honda Prelude 11 02-18-2015 07:56 AM
Having trouble starting my car; not a lude. Cthulhuy 5th Gen Honda Prelude 4 10-27-2011 06:29 PM
Trouble starting spoonh23 4th Gen Honda Prelude 10 05-30-2010 11:39 AM
starting trouble Vraxx7 3rd Gen Honda Prelude 1 08-19-2009 10:09 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:23 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.