Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > General Tech Talk

Thread Title
Another problem....

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 09-10-2008, 08:38 PM
abelsgotspeed's Avatar
Grand Member
ROTM!
 
Join Date: May 2008
Location: San Antonio, Tx
Posts: 3,940
iTrader: (7)
abelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond repute
Another problem....

ok now im stumped but maybe one of yall can help me...

my car is dying in neutral as if the car is in gear my car doesnt move threw any of the gears and i have no idea, the gears are rough to go in.

if any one has experienced this problem your help is gladly needed
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 09-10-2008, 08:44 PM
98BB6SH's Avatar
JDM That Ho!!

ROTM!
 
Join Date: Apr 2008
Location: NYPOC
Posts: 4,440
iTrader: (12)
98BB6SH has a reputation beyond repute98BB6SH has a reputation beyond repute98BB6SH has a reputation beyond repute98BB6SH has a reputation beyond repute98BB6SH has a reputation beyond repute98BB6SH has a reputation beyond repute98BB6SH has a reputation beyond repute98BB6SH has a reputation beyond repute98BB6SH has a reputation beyond repute98BB6SH has a reputation beyond repute98BB6SH has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to 98BB6SH
Re: Another problem....

are you getting a crunching sound? synchros?

sound like 2 separate issues??

how is your car at idle?
__________________
NYPOC
-New York Prelude Owner's Club-
Admin
__________________________
2006 Ducati Monster S2R
2003 Mitsubishi Galant - Daily Driver
2002 Lexus IS300 - Sold
1998 Type SH 5th Gen - Sold
2001 EBP 5th Gen - Wrecked

Click The Links Above For Pics
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 09-10-2008, 09:08 PM
abelsgotspeed's Avatar
Grand Member
ROTM!
 
Join Date: May 2008
Location: San Antonio, Tx
Posts: 3,940
iTrader: (7)
abelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond repute
Re: Another problem....

my car also idles when at cold start it automaticly goes to 2000 an holds untill i gas it...
but the car does idle from 1 to 2000

on the the clutch is also brand new so i dont see the clutch being a problem is sounds like its just spinning but not ingaging.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 09-11-2008, 05:51 PM
abelsgotspeed's Avatar
Grand Member
ROTM!
 
Join Date: May 2008
Location: San Antonio, Tx
Posts: 3,940
iTrader: (7)
abelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond repute
Re: Another problem....

still havent figured it out.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 09-12-2008, 09:00 AM
bdizzel124's Avatar
Gold Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jacksonville, FL
Posts: 874
iTrader: (1)
bdizzel124 has a spectacular aura aboutbdizzel124 has a spectacular aura about
Send a message via AIM to bdizzel124
Re: Another problem....

i have a problems sorta like that, It stalls when the a/c is on and has a high idle but my problem is a Fast idle control valve. a few things to do, First bleed your clutch fluid, check to see if your slave cylnder and master cylnder arnt leaking. also you could have the same problem as me.
__________________


White Prelude Bandwagon
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 09-12-2008, 09:14 AM
abelsgotspeed's Avatar
Grand Member
ROTM!
 
Join Date: May 2008
Location: San Antonio, Tx
Posts: 3,940
iTrader: (7)
abelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond repute
Re: Another problem....

well altogether i have a bad throttlebody for sure bad tps...

an why it dies in neutral is a new one to me... an gears are just rough to go in
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 09-12-2008, 10:52 AM
bdizzel124's Avatar
Gold Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jacksonville, FL
Posts: 874
iTrader: (1)
bdizzel124 has a spectacular aura aboutbdizzel124 has a spectacular aura about
Send a message via AIM to bdizzel124
Re: Another problem....

the fast idle control valve is apart of you throttel body, its on the bottom of the throttel body and right after the rubber flange from your intake. How new is the clutch, deff check your fluid level, It takes DOT3 brake fluid, you could have a bubble in your clutch line and its got the cluitch acting funny, the slave clynder is buy your cluitch pedal, the master cylnder is near the fire wall, and to bleed the system you will need 2 people and there is a little nozzel just off the tranny where gear shifter thing is. Im at work and dont have a camera but if you still need a pic of the bleeding system nozzel i can get you one. Im not a pro at trannys but i do know start at the cheapest things and move to the most expensive and those are the cheapest, and if that dosnt solve the problem call a dealer ship and ask them but also note there gonna have suggestions so call around and go with the most popular problem
__________________


White Prelude Bandwagon
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 09-12-2008, 11:33 PM
abelsgotspeed's Avatar
Grand Member
ROTM!
 
Join Date: May 2008
Location: San Antonio, Tx
Posts: 3,940
iTrader: (7)
abelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond repute
Re: Another problem....

well i have a 4th gen so i have to assume the worst an it prolly is the tranny :( i hate working on my car alone...
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 09-13-2008, 12:11 AM
bdizzel124's Avatar
Gold Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jacksonville, FL
Posts: 874
iTrader: (1)
bdizzel124 has a spectacular aura aboutbdizzel124 has a spectacular aura about
Send a message via AIM to bdizzel124
Re: Another problem....

Invest in the LSD tranny
__________________


White Prelude Bandwagon
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 09-13-2008, 01:30 AM
abelsgotspeed's Avatar
Grand Member
ROTM!
 
Join Date: May 2008
Location: San Antonio, Tx
Posts: 3,940
iTrader: (7)
abelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond repute
Re: Another problem....

i had lsd an it worked pretty well.
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 09-14-2008, 07:00 PM
abelsgotspeed's Avatar
Grand Member
ROTM!
 
Join Date: May 2008
Location: San Antonio, Tx
Posts: 3,940
iTrader: (7)
abelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond reputeabelsgotspeed has a reputation beyond repute
Re: Another problem....

so it sounds like my transmission "selectors" are messed up an im going to have to take off my linkage and find neutral how do i fined that haha
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 09-14-2008, 07:16 PM
iluxa5's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: ATL
Posts: 62
iTrader: (0)
iluxa5 is on a distinguished road
Re: Another problem....

hey dude dont go to dealer.
check on OBD2.

last week i had almost same problem.
dealer took 95 bucks just for scan.

fined the code on OBD2 and check web sites.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
my big problem turned to a bigger problem Kozmo98Prelude 5th Gen Honda Prelude 13 05-13-2008 02:28 PM
fan problem ninety3lude General Tech Talk 10 03-02-2008 04:08 AM
possible problem H23_92Lude General Tech Talk 6 02-28-2008 09:55 PM
one problem after another! sfields 4th Gen Honda Prelude 5 10-27-2007 06:57 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:22 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.