Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 5th Gen Honda Prelude

Thread Title
Check Engine light/P0133 Code

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03-17-2008, 04:00 PM
1997Prelude's Avatar
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: VA BEACH VA
Posts: 71
iTrader: (0)
1997Prelude is on a distinguished road
Check Engine light/P0133 Code

Ok, i read the sticky with listing of codes... but the code I pulled (P0133) doesnt add up to the list there... I used the "code reader" and cleared the code, it hasnt come back in a week. I remember last year, I had the same code, cleared it, didnt come back till now. So im guessing I have an intermittent 02 sensor failure. It also said slow response from 02 sensor bank 1 sensor 1. I believe the 02 sensors are in the exhaust pipe, 1 on either side of the cat right? Which is bank 1, sensor 1? Any ideas?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 03-17-2008, 04:26 PM
94ludeguy's Avatar
Platinum Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: atlanta,ga
Posts: 2,834
iTrader: (9)
94ludeguy has a reputation beyond repute94ludeguy has a reputation beyond repute94ludeguy has a reputation beyond repute94ludeguy has a reputation beyond repute94ludeguy has a reputation beyond repute94ludeguy has a reputation beyond repute94ludeguy has a reputation beyond repute94ludeguy has a reputation beyond repute94ludeguy has a reputation beyond repute94ludeguy has a reputation beyond repute94ludeguy has a reputation beyond repute
u are correct they are in the exhuast pipe. sensor 1 is the one before the catalytic converter. i would just let it be unless it comes back
__________________

94 si jdm h22 w/chipped p28
Georgia prelude club member #3
Georgia prelude club website
my ride<----check it out
MY 240 project~~ 300hp here i come
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05-05-2010, 12:48 PM
Bronze Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 136
iTrader: (0)
chriscor08 is on a distinguished road
Re: Check Engine light/P0133 Code

yea if it doesnt come back shouldnt b nothing but if it does gotta look into whats the prob!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 05-05-2010, 06:57 PM
Bronze Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 152
iTrader: (5)
hyojiggy has a reputation beyond reputehyojiggy has a reputation beyond reputehyojiggy has a reputation beyond reputehyojiggy has a reputation beyond reputehyojiggy has a reputation beyond reputehyojiggy has a reputation beyond reputehyojiggy has a reputation beyond reputehyojiggy has a reputation beyond reputehyojiggy has a reputation beyond reputehyojiggy has a reputation beyond reputehyojiggy has a reputation beyond repute
Re: Check Engine light/P0133 Code

i'd swap the sensor... before cat sensor that is.
__________________
want 4th gen or 5th gen prelude shirt!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 05-06-2010, 01:22 PM
DEFTONES's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 73
iTrader: (0)
DEFTONES is on a distinguished road
Re: Check Engine light/P0133 Code

make sure there is no kinks in the wire and the 02 sensor clip is fully plugged in and making good contact before buying a new one.. mine was kinda messing with me not to long ago also..
__________________
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 05-06-2010, 03:41 PM
Rob Rob is offline
Platinum Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Roanoke, VA
Posts: 1,513
iTrader: (2)
Rob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond repute
Re: Check Engine light/P0133 Code

Quote:
Originally Posted by 1997Prelude View Post
Ok, i read the sticky with listing of codes... but the code I pulled (P0133) doesnt add up to the list there... I used the "code reader" and cleared the code, it hasnt come back in a week. I remember last year, I had the same code, cleared it, didnt come back till now. So im guessing I have an intermittent 02 sensor failure. It also said slow response from 02 sensor bank 1 sensor 1. I believe the 02 sensors are in the exhaust pipe, 1 on either side of the cat right? Which is bank 1, sensor 1? Any ideas?
Probably like mine was slow to respond. I got the OE Densos at Auto Zone I repalced both cause I replaced my whole exhaust front to back, went back stock. Well besides the header and the CAT
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 03:20 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.