Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 5th Gen Honda Prelude

Thread Title
wtf is that noise?

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 01-24-2008, 12:15 AM
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Phoenix,AZ
Posts: 42
iTrader: (0)
sh98prelude is on a distinguished road
Send a message via AIM to sh98prelude
wtf is that noise?

idk so today i went to go buy a set of rims and tires off some dude so as i came back to my job to transfer 4 tires and 4 "volk" rims into my car turned on the car n bam comes the mornin "knock" like in the middle of the day like i say 75degrees? thats a first.. well n e ways ive looked into that "morning knock" already n guessin its a thrown out bearing after engagin the clutch start the motor n let go n that sound comes out. well today i was on the freeway going home in 5th gear. going about 70mph n i hear this noice like if a piece of metal or something scratchin or like u know when ur timin belt is like about to give out n it makes thatannoyin noise lol well not that loud but i could hear it over my skunk2 exhaust at about 4krpms w/ the radio turned off.. i really dnt know what it is im stumped anyone ever had this problem ? seems to only come out after say 3500-4000-rpms (in any gear)i havent went higher then that cuz i was afraid i would bust something or w.e lol also one more thing ive drivin in a base model but in my sh model it seems like in first gear takin off and in the beginning of second it sounds like s SC is hiding somewhere lol anyone have that noise either? seems like the base model dont have that noise i could be wrong
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 01-24-2008, 12:21 AM
90Lude2.0s's Avatar
Bronze Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 212
iTrader: (0)
90Lude2.0s is on a distinguished road
mayb a bad rod or a lifter tapping?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 01-24-2008, 12:38 AM
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Phoenix,AZ
Posts: 42
iTrader: (0)
sh98prelude is on a distinguished road
Send a message via AIM to sh98prelude
is there anyway to check or something i should look after or do i just have to rip apart the block...?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 01-24-2008, 01:12 AM
90Lude2.0s's Avatar
Bronze Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 212
iTrader: (0)
90Lude2.0s is on a distinguished road
mine was just a guess
but if it was the problem you could just drop your oil pan to check and see if it was a rod
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 01-24-2008, 03:30 PM
twokexlv6coupe's Avatar
little green ghouls, buddy!!
Photobucket
 
Join Date: Apr 2006
Location: kitten mittens
Posts: 17,844
iTrader: (9)
twokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to twokexlv6coupe
might've spun a bearing

drop the oil pan and see if theres any metal shavings in it.
__________________

1995 Honda Prelude SE Turbo; 250whp, 275wtq @ 10psi Soldddd!!!

2000 Acura TL; DD
2005 Stage2.5+ Subaru WRB STi : RzKar!
Ivey Tuned - Advan - Cobb - Rallispec - CP - Perrin - ACT - KillerB - Carillo - TurboXS - Defi - Innovate - Walbro - DeatschWerks - Feal - H&R - Alpine - Infiniti - Curt

2001 Kawasaki STX1100 D.I. - Sold!
2007 Sea-Doo RXT 215; ET 127 +3 S/C impeller, DIY 3" intake, DIY resonator delete/free flow exhaust, DIY oil catch can, Rule 500gph bilge pump


Quote:
Originally Posted by Brash View Post
But you need that scoop on the hood. Is it true that they're big enough to fit your lunch box and all your camera gear in it?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 01-28-2008, 03:09 AM
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Phoenix,AZ
Posts: 42
iTrader: (0)
sh98prelude is on a distinguished road
Send a message via AIM to sh98prelude
Icon5

Quote:
Originally Posted by twokexlv6coupe View Post
might've spun a bearing

drop the oil pan and see if theres any metal shavings in it.
^ took ur advice since i thought i should change oil alittle early about 700miles early. but n e ways dropped the pan with my friend saw nothing.. not even in the drainage idk. i saw some oil leak on the tranny casing i wiped it clean to see if it leaks again maybe see where i go next. hopefully it anit the tranny.. :( it only happens when i go over 55mph its annoying i checked the seals around the doors and front windsheild to see maybe it was just air going threw a tight squeeze to cause the sound.. nothing yet.. idk. maybe a leak somewhere. minor or could be serious. BTW my maint. symbol under the the gauge is starting to turn yellow. could be the prob. 2 ?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 01-28-2008, 12:11 PM
Pooponurhead's Avatar
Platinum Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: King George, VA.
Posts: 1,745
iTrader: (6)
Pooponurhead is a glorious beacon of lightPooponurhead is a glorious beacon of lightPooponurhead is a glorious beacon of lightPooponurhead is a glorious beacon of lightPooponurhead is a glorious beacon of light
Send a message via AIM to Pooponurhead
http://preludezone.com/showthread.php?t=7235

That problem, with the little square, is outlined in that thread.
__________________
'01 Satin Silver Prelude Type SH: SOLD and dearly missed :(
'97 Black Civic EX: Death by Bambi
'95 Milano Red B18C Civic: Death by Mexicans
'98 Arctic White Corvette Coupe: SOLD
'09 Black Cobalt SS/TC: GM Stage 1/Trifecta-tuned @ 21psi SOLD
'02 Electron Blue Corvette Z06: CNC Ported 243 Heads, VA Speed Custom Cam, LGM 1 3/4" LT's, Catless X, B&B Bullets, A&A Vortech V1 610whp/507wtq 11.17 @ 131mph

'98 Civic Hatch DX: Stock as Fu**, Project Daily
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 01-28-2008, 08:07 PM
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Phoenix,AZ
Posts: 42
iTrader: (0)
sh98prelude is on a distinguished road
Send a message via AIM to sh98prelude
Quote:
Originally Posted by Pooponurhead View Post
http://preludezone.com/showthread.php?t=7235

That problem, with the little square, is outlined in that thread.
figured that today in the morning i remembered that i took my teg in for a inspection at acura dealership n they reseted it there what i did think tho was that it was connected to sensors which in that thread now i know it isnt lol good to know . guess ill check the manual see whats up. still trying to figure out the noise.. Search Goes On
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 09:40 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.