Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 5th Gen Honda Prelude

Thread Title
Starting problem.

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 04-10-2014, 12:20 AM
I'm New
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 4
iTrader: (0)
spitfirebt is on a distinguished road
Starting problem.

Hey i have a 2001 prelude with 156k miles. About a month ago it starting giving me issues while trying to start it. Almost everytime i try to start it doesnt. It eventually will start after a min and sometimes up to 5 mins. Ill let the engine turn over for 10 sec and stop. It usually does this 5-30 times before it will start. I just replaced the plugs and wires and nothing. Also changed the ignition coil and nothing. It sometimes dies while driving and its like i have to start the whole process over. It only has died about 5 times. I do have a cel light but its for the secondary o2 sensor but thats always been on. It sounds alittle rough for the first 5 seconds then its fine. Really troubled on this. Thx
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 04-10-2014, 09:06 PM
furoc's Avatar
Bronze Member
 
Join Date: May 2012
Location: Austin, TX
Posts: 200
iTrader: (0)
furoc is on a distinguished road
Re: Starting problem.

Have you checked the fuel pump? That could be the issue.
__________________
Quote:
Originally Posted by Garurumon View Post
Can I make a paperclip chain 6 km long?

Yes, but is it worth the work?
1997 Honda Prelude - Base
1986 Chevrolet C10 - Up for Sale
2008 Jeep Wrangler - Traded
2012 Volkswagen Passat TDI SE
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-10-2014, 09:24 PM
Jamie's Avatar
Platinum Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: New Port Richey (Tampa) FL
Posts: 1,191
iTrader: (1)
Jamie has a reputation beyond reputeJamie has a reputation beyond reputeJamie has a reputation beyond reputeJamie has a reputation beyond reputeJamie has a reputation beyond reputeJamie has a reputation beyond reputeJamie has a reputation beyond reputeJamie has a reputation beyond reputeJamie has a reputation beyond reputeJamie has a reputation beyond reputeJamie has a reputation beyond repute
Re: Starting problem.

Sounds more like the 5th gen ignition switch problem.
__________________
Jamie
'92 Prelude Si, '01 Miata, '63 Suburban
Caretaker of Alpina B10 3.5 #92
35 years continuous years with Preludes
Speed Demon Racing
Jamie on LinkedIn
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04-11-2014, 01:21 AM
I'm New
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 4
iTrader: (0)
spitfirebt is on a distinguished road
Re: Starting problem.

The fuel pump makes a humming sound everytime i turn the key once. The ignition switch has been replaced not sure why or when. Im took it to my mechanic he said hed start with changing the distributor.
Reply With Quote
Reply

Tags
starting issues


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
starting problem blacktater 4th Gen Honda Prelude 5 08-16-2013 10:53 AM
4th gen starting problem Beer666 General Tech Talk 1 08-08-2012 11:44 PM
starting problem 2000VtecLude 5th Gen Honda Prelude 6 05-13-2012 05:04 PM
Starting up problem bernard21 5th Gen Honda Prelude 0 05-04-2010 01:24 PM
'92 starting problem mysticriver1600 4th Gen Honda Prelude 3 11-28-2007 11:01 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:08 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.