Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 5th Gen Honda Prelude

Thread Title
Weird problem. need help.

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 12-07-2012, 03:40 PM
I'm New
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2
iTrader: (0)
ry4ndavis is on a distinguished road
Weird problem. need help.

My car pulses idle between 900-2000 when it is cold. but stops when is warm. im fine with that cause im getting use to it. but i get a CEL (P0505) randomly and it drives like **** until i stop and reset the ecu and then it stays away for awhile. when CEL comes on if your pressing the gas its fine. but as soon as the car notices your not giving it any throttle it almost acts like its having a fuel cut and jerks forward. and then jerks back when i push the gas again. Also came to notice CEL comes on when im sitting at a light or something with my windows down and my stereo on. so maybe an electrical problem?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 12-07-2012, 05:07 PM
bykfixer's Avatar
Supreme Member
Photobucket
 
Join Date: Aug 2012
Location: could you repeat the question?
Posts: 11,121
iTrader: (4)
bykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond repute
Re: Weird problem. need help.

could be idle control, gummed induction, egr, or fuel filter.. or combination of them.. maybe..
hondatech.info: Honda service manuals
download a manual here^^, see if that helps you gain insight.

if it's idling low your alternator may not be keeping up with electrical demands.. ie not enough power output at low rpm's
__________________


Quote:
Originally Posted by ogsmakdade View Post
welcome to site Carl
...is a golden car fax kinda like a golden ticket? Sure hope willy wonka didn't put any snozberries in your motor.
Quote:
Originally Posted by elspectro29 View Post
Only seen the first one, 15 years ago in theaters. Plan on keeping it that way. Get off my lawn.
Quote:
Originally Posted by Lindso View Post
I remember my first thread, asking what a noise was when I got going 110mph.
Pretty much got flamed for driving like a jackass and was told to slow down. And I'll be damned, slowing down fixed it.

God's Not Dead
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help weird problem niteninja01 5th Gen Honda Prelude 7 06-04-2012 09:07 PM
Weird Problem when Starting Up 1993H_PreludeSI 4th Gen Honda Prelude 6 11-18-2011 08:47 AM
HELP!! Weird problem! JDMPrelude23 4th Gen Honda Prelude 6 03-31-2010 09:27 PM
weird problem!!! 89prelude2.0s 3rd Gen Honda Prelude 6 10-01-2008 12:27 AM
Weird problem, need some help Pimpjuice0110 4th Gen Honda Prelude 9 05-13-2007 03:07 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:01 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.