Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 5th Gen Honda Prelude

Thread Title
Speedo not working, Fixed, but question on CEL codes

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 09-14-2012, 10:53 PM
Not So New
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 25
iTrader: (0)
WhiteSites is on a distinguished road
Speedo not working, Fixed, but question on CEL codes

A few weeks ago my Speedometer started acting up. Then eventually it just stopped working. After reading the threads on there I figured it was the Vehicle Speed Sensor. So I bought a new one for about $20 online. It arrived today. I changed the sensor, reset my codes, and now everything is back working again.

However I have a question about the CEL codes.
The Engine Light was giving me
17 = Vehicle Speed Sensor

The ATTS light was giving me
72 = Cylinder 2 misfire or random misfire
42 = ?
43 = Fuel Supply System

A good year ago I had a problem with some water seeping in my #2 cylinder after washing the engine compartment. It fouled up my spark plug wires, so I replaced them and cleaned things up, reset the CEL codes, and everything was fine. The codes didn't return.

However now these same codes I had over a year ago are showing up on the ATTS side, after my VSS triggered my Engine light. Does the ATTS keep a history of all codes the engine has thrown? After replacing the VSS, and clearing the codes, I am not getting these anymore, but still it worries me that these were showing up on the ATTS side when I thought they were resolved.

Any thoughts?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 09-14-2012, 11:59 PM
01PreludeBlue's Avatar
Grand Member

 
Join Date: Dec 2011
Location: San Antonio
Posts: 1,788
iTrader: (5)
01PreludeBlue has a reputation beyond repute01PreludeBlue has a reputation beyond repute01PreludeBlue has a reputation beyond repute01PreludeBlue has a reputation beyond repute01PreludeBlue has a reputation beyond repute01PreludeBlue has a reputation beyond repute01PreludeBlue has a reputation beyond repute01PreludeBlue has a reputation beyond repute01PreludeBlue has a reputation beyond repute01PreludeBlue has a reputation beyond repute01PreludeBlue has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to 01PreludeBlue Send a message via Yahoo to 01PreludeBlue
Re: Speedo not working, Fixed, but question on CEL codes

Im not well with the ATTS system since I own a base but I don't think the ATTS light gives off those codes you listed. Maybe your getting it mixed up with the CEL? At least that's what I think since none of the CEl guides show ATTS giving off those codes. Anyways the Misfire may be a bad spark plug check them and see. The fuel system can maybe be a oxygen sensor, I know I had that CEL come on a few times before the O2 sensor code came up.
__________________
2001 Honda Prelude Electron Blue Pearl
2000 Honda Prelude parts car (5 speed swap donor)
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 09-17-2012, 09:11 PM
Not So New
 
Join Date: Jul 2012
Location: Hayward, CA
Posts: 34
iTrader: (0)
Yami is on a distinguished road
Re: Speedo not working, Fixed, but question on CEL codes

the only way you might get codes with atts is if engine light is on other then that just atts has a slight problem but wont give you engine codes by itself...check you engine light might be burnt so maybe its on but bulb dead
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Water in trunk and speedo question NoLogix 5th Gen Honda Prelude 8 12-21-2011 12:24 PM
Speedo not working mhall 4th Gen Honda Prelude 1 10-28-2011 12:04 AM
Speedo/Tach Gauge backlight not working. Ideas? Bluecapt74 4th Gen Honda Prelude 3 10-24-2011 06:28 PM
surging, abs light on, and speedo not working hooterchacon 4th Gen Honda Prelude 20 12-29-2010 02:51 AM
Speedo Question? jeff_falk2002 3rd Gen Honda Prelude 0 04-06-2009 03:02 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:34 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.