Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 5th Gen Honda Prelude

Thread Title
Speedo/Tach issues. Had VSS replaced.

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 08-12-2011, 09:35 PM
I'm New
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 18
iTrader: (0)
ascetic is on a distinguished road
Speedo/Tach issues. Had VSS replaced.

My Speedometer seems to work only when it feels like it. Sometimes it will work for about a week or two, and then quit working for another week. Recently i've noticed my Tach bouncing a little unusually as well (though it always works for the most part unlike the speedo).

I had my VSS replaced less than 3 months ago when I had a tranny rebuild.

Whats strange is that the speedo almost always bounces higher as I turn my ac on higher. When i turn it off, the speedo usually goes down in sync. I turn it back on, and its rises with the power setting of my ac.

I read helms and it said to check fuse #14 first. I didn't have that fuse and so I put one in. It seemed to work again for awhile until i turned my AC on full blast one day. It didn't blow the fuse however.

During this same time i've had an issue with my car getting hot on idle. I checked my fans and the radiator fan only turns on when my ac is on (both fans work when AC is on... the radiator fan does not turn on on its own).

Is my wiring all screwed up or what?? I don't know where to start.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 08-13-2011, 04:54 PM
ididdy's Avatar
Gold Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: WA state
Posts: 692
iTrader: (1)
ididdy is infamous around these partsididdy is infamous around these partsididdy is infamous around these partsididdy is infamous around these partsididdy is infamous around these partsididdy is infamous around these partsididdy is infamous around these partsididdy is infamous around these partsididdy is infamous around these partsididdy is infamous around these partsididdy is infamous around these parts
Send a message via Skype™ to ididdy
Re: Speedo/Tach issues. Had VSS replaced.

Quote:
Originally Posted by ascetic View Post
Is my wiring all screwed up or what?? I don't know where to start.
It sounds like it. I would start by checking every ground.
__________________
1992 Prelude si 4ws H22A swap
WingsWest Big Mouth Kit,Shaved Handles,
emblems, Stock si wheels atm, Tokico Blues,
Tein lowering springs, MSD Cap
and coil, NGK IRIDIUM IX Spark Plugs, NGK Wires,
6000K Hid's,5 speed swap, fidanza 8lb flywheel,
Walbro 190lph fuel pump, Vtec front brakes,
Powerstop drilled/slotted rotors,
Powerstop ceramic pads, 70mm OP Throttle body
Vibrant StreetPower Axleback

1993 Impreza
RIP 1990 Nissan 240SX Coupe w/redtop SR20DET
2007 Subaru Forester
1995 Ford Ranger
!990 Integra DA
1951 Ford Hardtop
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 08-17-2011, 01:06 PM
I'm New
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 18
iTrader: (0)
ascetic is on a distinguished road
Re: Speedo/Tach issues. Had VSS replaced.

Grounds look fine from all that I could find. Not sure what could have gone wrong with the wiring as nothing has been done to it in awhile and the issue started out of the blue.

As far as the overheating issue, I have found that the radiator fan does turn on sometimes when the car starts to run hot... sometimes it doesn't. Doesn't matter either way because its not sufficiently cooling the engine down when it works so I am guessing the fan is not my problem there. I am hoping this isn't a water pump issue (can't afford that just yet).
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 08-17-2011, 01:23 PM
SoFlaKidd's Avatar
Grand Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: locked in the basement
Posts: 4,164
iTrader: (1)
SoFlaKidd has a reputation beyond reputeSoFlaKidd has a reputation beyond reputeSoFlaKidd has a reputation beyond reputeSoFlaKidd has a reputation beyond reputeSoFlaKidd has a reputation beyond reputeSoFlaKidd has a reputation beyond reputeSoFlaKidd has a reputation beyond reputeSoFlaKidd has a reputation beyond reputeSoFlaKidd has a reputation beyond reputeSoFlaKidd has a reputation beyond reputeSoFlaKidd has a reputation beyond repute
Re: Speedo/Tach issues. Had VSS replaced.

saw water pump for h22 on craigslist for 60
__________________
Quote:
Quote:
Originally Posted by M0B5TA View Post
welcome. I got some bad news, nobody wins at the prelude game lol
Florida residents join our Facebook Page
https://www.facebook.com/groups/Flor...ludes/?fref=nf
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speedo and Tach wont light up now, Dash wont dim. Caboose General Tech Talk 7 03-25-2011 07:47 PM
Possible EL speedo/tach fix??? samoanpride 4th Gen Honda Prelude 4 01-11-2011 02:05 PM
tach and speedo will not light up. naj3000 4th Gen Honda Prelude 4 09-27-2010 10:11 PM
Speedometer and Tach Issues MoMnDaD General Tech Talk 1 10-12-2009 01:11 AM
86 si speedo and tach tpulliam79 2nd Gen Honda Prelude 3 09-14-2009 05:12 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:19 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.