Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 5th Gen Honda Prelude

Thread Title
1997 problems. Engine bogs

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07-10-2011, 12:40 AM
I'm New
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 18
iTrader: (0)
Jb50 is on a distinguished road
1997 problems. Engine bogs

Just put in JDM H22 few months ago. Never ran right. Engine starts right up but bogs upon throttle opening. Then if you play with throttle you can rev it up to 4000 rpm. Then bogs out bad. If you drive same effect. A friend came over and pinched the return fuel line and it reved up no bog no problem. I then capped off return line car ran fine for 4800 miles then one night I filled it up and started getting a slight bog between 2500 and 3000 rpm. Ran my codes and found p0171 and p0170. At first I thought I might have had bad fuel. But got it to half tank and refilled at different station and same thing. Since then I've changed the fuel regulator and O2 sensor.( Before cat ). There is and haven't been a cat or an after cat O2 sensor. I also changed the fuel filter, fuel pump and the fuel cap too. Now only get code p0141. U2 sensor bank 1sensor 2. The one that's missing. Any help would be appreciated. I love my prelude but at times wanna just drive it off a cliff
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 07-10-2011, 12:29 PM
natt2000's Avatar
Bronze Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 221
iTrader: (0)
natt2000 will become famous soon enough
Re: 1997 problems. Engine bogs

if your getting a code for the sensor thats missing.... what would common sense tell you to do? your motor NEEDS both o2 sensors to run correctly. your first problem was changing out all thoose other parts before properly diagnosed the problem.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07-11-2011, 12:00 PM
I'm New
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 18
iTrader: (0)
Jb50 is on a distinguished road
Re: 1997 problems. Engine bogs

Everyone I spoke to says that shouldn't be an issue. The previous owner took out the catalytic converter too. So a second O2 sensor wouldn't make sense
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eng bogs after 15min of running/hard to start afterwords swish22743 4th Gen Honda Prelude 1 02-14-2011 08:02 AM
Car bogs at 2-3000rpm Padovakid22 4th Gen Honda Prelude 7 02-12-2011 08:36 AM
Engine Problems iheartmyprelude 4th Gen Honda Prelude 0 10-12-2010 10:34 PM
Bogs out jdm_prelude 4th Gen Honda Prelude 3 09-20-2009 02:43 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:36 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.