Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 5th Gen Honda Prelude

Thread Title
Throwin this CEL

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 04-03-2009, 09:46 PM
Pingo's Avatar
Bronze Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 185
iTrader: (0)
Pingo will become famous soon enoughPingo will become famous soon enough
Throwin this CEL

Ok watup all, so the past month or so my CEL has been on as well as my atts light ( yes i know they come on together) but then sometimes they will both turn off, then sometimes only the atts light will come on.... then sometimes they'll both pop back on and off. Not like all consecutively but just about every other time I drive its a different combination of lights or no lights...

One of my buddys lives about 45 mins away so I was waiting for him to get back into town because his laptop can diagnose it, but both times he came the CEL decided to turn off... Then the minute he leaves it pops back on, i swear to god my car has a mind of its own. Finally last night when my CEL was on he came to see the fast and the furious so he got it read, and i was throwing an EGR code... forgot the exact number but I do remember it had to do with my EGR.

Now i got a couple questions... 1. what's the best way to go about getting rid of my CEL? cleaning it, do I probably have to replace it, or can I just block it off altogether since it's mostly just an emissions thing (i think)?

2. My next question is do you think my ATTS is having issues too since every once in awhile it's on by itself, or do you think the only reason its triggering is because of my CEL?

I realize both these questions may be kinda vague and unanswerable considering the information I've given you but any help is greatly appreciated, Thanks!
__________________
1992 Red Prelude - Totaled
2001 EBP Sh - my baby :)
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 04-04-2009, 08:37 AM
Rob Rob is offline
Platinum Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Roanoke, VA
Posts: 1,513
iTrader: (2)
Rob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond reputeRob has a reputation beyond repute
Re: Throwin this CEL

Quote:
Originally Posted by Pingo View Post
Ok watup all, so the past month or so my CEL has been on as well as my atts light ( yes i know they come on together) but then sometimes they will both turn off, then sometimes only the atts light will come on.... then sometimes they'll both pop back on and off. Not like all consecutively but just about every other time I drive its a different combination of lights or no lights...

One of my buddys lives about 45 mins away so I was waiting for him to get back into town because his laptop can diagnose it, but both times he came the CEL decided to turn off... Then the minute he leaves it pops back on, i swear to god my car has a mind of its own. Finally last night when my CEL was on he came to see the fast and the furious so he got it read, and i was throwing an EGR code... forgot the exact number but I do remember it had to do with my EGR.

Now i got a couple questions... 1. what's the best way to go about getting rid of my CEL? cleaning it, do I probably have to replace it, or can I just block it off altogether since it's mostly just an emissions thing (i think)?

Well if you don't have an actual code or CEL number yet how do you know what you got? You mention cleaning it, whats it the EGR? I'd say you can't go wrong by cleaning it why not do it anyways?

2. My next question is do you think my ATTS is having issues too since every once in awhile it's on by itself, or do you think the only reason its triggering is because of my CEL?

Yes, take it to Honda and they will charge $48 to check it for you then you'll know definetly what you got.

I realize both these questions may be kinda vague and unanswerable considering the information I've given you but any help is greatly appreciated, Thanks!
Not really just weird how sometimes alot of people on here answer their own questions while they ask questions.







Good luck, probably just a fluid issue in the tranny? Have no idea I have a base, mainly because I read of all the troubles people have with their ATTS and I figured by not having it, one less thing to go wrong.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 06:11 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.