Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 5th Gen Honda Prelude

Thread Title
Need help center console

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 06-07-2008, 11:10 AM
ImPorTuNeRdJ's Avatar
Grand Member
ROTM!
 
Join Date: Aug 2007
Location: Fake Italy
Posts: 3,899
iTrader: (8)
ImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond repute
Need help center console

My ac, deffogerr all of that, in the center wont turn on or light up. The fuses check ok, is there anything else i should be looking for? Sorry if this topic is out there already
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 06-07-2008, 07:51 PM
ImPorTuNeRdJ's Avatar
Grand Member
ROTM!
 
Join Date: Aug 2007
Location: Fake Italy
Posts: 3,899
iTrader: (8)
ImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond repute
bumpity bump bumppp
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 06-07-2008, 09:19 PM
Si Speed's Avatar
VOID
Photobucket
 
Join Date: Apr 2006
Location: Equestria
Posts: 15,539
iTrader: (39)
Si Speed has a reputation beyond reputeSi Speed has a reputation beyond reputeSi Speed has a reputation beyond reputeSi Speed has a reputation beyond reputeSi Speed has a reputation beyond reputeSi Speed has a reputation beyond reputeSi Speed has a reputation beyond reputeSi Speed has a reputation beyond reputeSi Speed has a reputation beyond reputeSi Speed has a reputation beyond reputeSi Speed has a reputation beyond repute
Beat the dash. Prolly a loose connection. 4th gens are notorious for that. I don't have the problem in my 5th, but beating the dash always fixed it in my 4th gen.
__________________
'94 Prelude Si - SOLD
'98 Prelude - SOLD
'05 TSX -

1200+ Ban Club
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 06-08-2008, 12:51 AM
hojemwod's Avatar
Platinum Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pa
Posts: 2,419
iTrader: (6)
hojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to hojemwod
what happens is, the solder brakes on the green plug on the bottom of the climate control and it gets a sh*t connection. I did a writeup on how to fix it. http://preludezone.com/showthread.php?t=6659
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 06-08-2008, 12:34 PM
ImPorTuNeRdJ's Avatar
Grand Member
ROTM!
 
Join Date: Aug 2007
Location: Fake Italy
Posts: 3,899
iTrader: (8)
ImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond repute
so my that whole part died out just cause of a wire? gay lol alright ill do the write asap..its 90 n killing me over here
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 06-08-2008, 10:42 PM
hojemwod's Avatar
Platinum Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pa
Posts: 2,419
iTrader: (6)
hojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to hojemwod
Quote:
Originally Posted by ImPorTuNeRdJ View Post
so my that whole part died out just cause of a wire? gay lol alright ill do the write asap..its 90 n killing me over here
ya the plug thats attached to the climate control. either that or the whole thing is just shot lol. i fixed mine once and it worked great for a while and now it doesnt again and green plug is fine. but the writeup is worth a try.

ya its the same temp here in PA
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 06-09-2008, 01:03 AM
kizzzzle's Avatar
Bronze Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Cincinnati
Posts: 198
iTrader: (0)
kizzzzle is on a distinguished road
Send a message via AIM to kizzzzle
5th Gen forum? ya rip it up and just check all the wires.
__________________
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 06-09-2008, 01:22 AM
ImPorTuNeRdJ's Avatar
Grand Member
ROTM!
 
Join Date: Aug 2007
Location: Fake Italy
Posts: 3,899
iTrader: (8)
ImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond repute
lol why did u say 5th gen forum? u probably got confused with E relating to his 4th, but i have the 5th. Anyway, alright guys ima check tomorrow, if nething ill bring it to honda, they owe me so much anyway lol
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 06-09-2008, 10:24 AM
hojemwod's Avatar
Platinum Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pa
Posts: 2,419
iTrader: (6)
hojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to hojemwod
he probably said '5th gen forum' because that write up is for a 4th gen CC. i always thought you had a 4th. i dont know if there is any difference between the 4th and 5th CCs they look the same to me. i gotta start reading what sections these threads are in
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 06-10-2008, 03:10 PM
ImPorTuNeRdJ's Avatar
Grand Member
ROTM!
 
Join Date: Aug 2007
Location: Fake Italy
Posts: 3,899
iTrader: (8)
ImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond repute
i ended up taking my car to honda yesterday, thinking they'd work on it and get my car today...nope, they wanted me to leave it today then leave it tomorrow, n work on it thursday..i got pissed and took the car. So now i want to fix this problem myself, so im thinking maybe its just a relay and its just not getting power?
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 06-10-2008, 06:23 PM
hojemwod's Avatar
Platinum Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pa
Posts: 2,419
iTrader: (6)
hojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to hojemwod
it could be a relay. i think that might be my problem too because I fixed mine once and now it doesnt work again and the solder on the plug is fine.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 06-10-2008, 06:26 PM
ImPorTuNeRdJ's Avatar
Grand Member
ROTM!
 
Join Date: Aug 2007
Location: Fake Italy
Posts: 3,899
iTrader: (8)
ImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond repute
the whole thing though is, the relay controls the cooling fan and AC fan?, also the heat and cold in the climate control wouldn't work..i understand if thats the relay short...but the cooling fan for the engine..it doesn't kick in i think....and everytime i play with the AC to try to make it work..the temp gauge goes towards warm.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 06-10-2008, 07:24 PM
hojemwod's Avatar
Platinum Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pa
Posts: 2,419
iTrader: (6)
hojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond reputehojemwod has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to hojemwod
im not sure what exactly the relay controls...because my a/c still works. but none of the vent controls or defrost buttons work.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 06-11-2008, 01:24 AM
mizlude's Avatar
Grand Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,045
iTrader: (1)
mizlude has a reputation beyond reputemizlude has a reputation beyond reputemizlude has a reputation beyond reputemizlude has a reputation beyond reputemizlude has a reputation beyond reputemizlude has a reputation beyond reputemizlude has a reputation beyond reputemizlude has a reputation beyond reputemizlude has a reputation beyond reputemizlude has a reputation beyond reputemizlude has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to mizlude Send a message via Yahoo to mizlude
Just do the write up man it works and if it isnt lighting up that is the issue.
__________________
mike the miz



Club Ultimate Sleeper

Quote:
Originally Posted by Pooponurhead View Post
Thanks for lookin' out man.
Still love ya mike...no homo

Quote:
Originally Posted by ogsmakdade View Post
that wasn't an earthquake, that was tedd's mom throwing a fit because she was out of twinkies.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 06-13-2008, 12:57 PM
ImPorTuNeRdJ's Avatar
Grand Member
ROTM!
 
Join Date: Aug 2007
Location: Fake Italy
Posts: 3,899
iTrader: (8)
ImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond reputeImPorTuNeRdJ has a reputation beyond repute
it ended up being a lose wire, thanks guys for your help tho!!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 05:29 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.