Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 4th Gen Honda Prelude

Thread Title
Codes 1 & 12 Both Are New. ?MAP Sensor or ECU?

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 02-01-2012, 10:52 AM
gfsmith87's Avatar
I'm New
 
Join Date: Nov 2011
Location: Gillsville, Georgia
Posts: 12
iTrader: (0)
gfsmith87 is on a distinguished road
Codes 1 & 12 Both Are New. ?MAP Sensor or ECU?

I have a 93 Prelude with Auto Trans and h22a conversion. The car was originally an (SI) H23. I am getting a CEL codes 1 (O2) and 12 (EGR). Both systems are new including O2 Sensor, EGR Valve & EGR Solenoid. All vacuum lines have been replaced. When this happens it gets kind like a misfire of sorts, lacks power and kinda bogs down. This happens every time I drive it. It is not only on occasion. When I turn car off and back on the CEL is off until I drive and get up to around 2000 to 3000 rpm. Then the light is back on.

I have already cleaned the EGR ports. Took the intake completely off, cleaned it inside (removing EGR port plugs) and out to new looking condition. Same as new intake.

I have seen some info around on some ecus where you may have to swap A6 and A11 wires (think it is an Accord thing). I have ecu 37820-P13-900 and all wires look intact (uncut) other than the 2 vtec wires which works fine now. I was wondering if maybe the MAP sensor could cause these symptoms and not throw a code of its own? Maybe a bad ECU? Any other suggestions?
__________________
______________________________________

1993 H22A Conversion Auto Transmission
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 09-13-2012, 07:08 AM
I'm New
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 6
iTrader: (0)
NOM100 is on a distinguished road
Re: Codes 1 & 12 Both Are New. ?MAP Sensor or ECU?

Very similar problem to mine, anyone know anything?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 09-13-2012, 09:21 AM
TypeT's Avatar
Grand Member
 
Join Date: May 2011
Location: Kuopio, Finland
Posts: 3,839
iTrader: (0)
TypeT is infamous around these partsTypeT is infamous around these partsTypeT is infamous around these partsTypeT is infamous around these partsTypeT is infamous around these partsTypeT is infamous around these partsTypeT is infamous around these partsTypeT is infamous around these partsTypeT is infamous around these partsTypeT is infamous around these partsTypeT is infamous around these parts
Re: Codes 1 & 12 Both Are New. ?MAP Sensor or ECU?

"Typically when the ECU fails you will receive a solid check engine light, or repeating code 1. If you are receiving two separate codes for these, I'd still aim towards troubleshooting the symptoms that it is pointing at. Remember, that because it is showing a code for some sensors doesn't necessarilly mean the sensors itselfs are bad. This is showing that the ECU is reading erroneous readings from the input at the ECU. The wiring could have poor connections with too much resistance, intermittent no contact, poor quality replacement sensor with slow response, or even moisture in the connections. Hope this helps.."

HA Motorsports
http://www.hamotorsports.com/
209-324-9880

Last edited by TypeT; 09-13-2012 at 09:23 AM.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 09-14-2012, 07:55 PM
gfsmith87's Avatar
I'm New
 
Join Date: Nov 2011
Location: Gillsville, Georgia
Posts: 12
iTrader: (0)
gfsmith87 is on a distinguished road
Re: Codes 1 & 12 Both Are New. ?MAP Sensor or ECU?

It ended up that mine still had the H23 fuel injectors in it. Once I got the right injectors my problem was fixed.
__________________
______________________________________

1993 H22A Conversion Auto Transmission
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FLASHING CEL, returns p0131 (o2 sensor), but no misfire codes? zadeh79 5th Gen Honda Prelude 1 01-12-2012 11:25 PM
codes, fuel cut and tec sensor Kronicus 4th Gen Honda Prelude 10 10-29-2009 12:54 AM
Getting 4ws codes 20, 29 and 70 ididdy 4th Gen Honda Prelude 7 04-29-2009 04:58 PM
Cel Codes blackline 4th Gen Honda Prelude 6 04-09-2007 10:42 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:19 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.