Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 4th Gen Honda Prelude

Thread Title
MY LUDE CRANKS BUT WONT START.

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03-30-2011, 04:11 PM
I'm New
 
Join Date: Feb 2011
Location: northwest suburb
Posts: 9
iTrader: (0)
Rigga6 is on a distinguished road
Send a message via AIM to Rigga6
MY LUDE CRANKS BUT WONT START.

HELP HELP!!!!
been trying to bring my 95 lude back to alive for month. at first it was leaking oil and broke down. had timing belt replaced, all seals....water pump. oil leaking solved! now car wont start! it just cranks but wont start. it did started but dies after like 30 sec of running. new distributor, cap n rotor...new coil... new wireset n spark plugs. what's the problem? had the head replaced too. there was sparks from spark plugs but now it wont sparks. dont know whats wrong w it. checked the ground seem like fine but noticed one wire is ripped off i dunno whats that called but its connected to coil n distributor. i think maybe its called housing? it did started!!!! but dies! it only cranks wont start. please help out!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 03-30-2011, 04:47 PM
I'm New
 
Join Date: Feb 2011
Location: northwest suburb
Posts: 9
iTrader: (0)
Rigga6 is on a distinguished road
Send a message via AIM to Rigga6
Re: MY LUDE CRANKS BUT WONT START.

HELLO ANYBODY WANT TO REPLY TO THIS AND HELP OUT? :(
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-30-2011, 07:01 PM
twokexlv6coupe's Avatar
little green ghouls, buddy!!
Photobucket
 
Join Date: Apr 2006
Location: kitten mittens
Posts: 17,844
iTrader: (9)
twokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to twokexlv6coupe
Re: MY LUDE CRANKS BUT WONT START.

Jesus have a lil patience man give people a bit longer than 36 minutes before asking again!
__________________

1995 Honda Prelude SE Turbo; 250whp, 275wtq @ 10psi Soldddd!!!

2000 Acura TL; DD
2005 Stage2.5+ Subaru WRB STi : RzKar!
Ivey Tuned - Advan - Cobb - Rallispec - CP - Perrin - ACT - KillerB - Carillo - TurboXS - Defi - Innovate - Walbro - DeatschWerks - Feal - H&R - Alpine - Infiniti - Curt

2001 Kawasaki STX1100 D.I. - Sold!
2007 Sea-Doo RXT 215; ET 127 +3 S/C impeller, DIY 3" intake, DIY resonator delete/free flow exhaust, DIY oil catch can, Rule 500gph bilge pump


Quote:
Originally Posted by Brash View Post
But you need that scoop on the hood. Is it true that they're big enough to fit your lunch box and all your camera gear in it?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-30-2011, 07:15 PM
Drjless's Avatar
Silver Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: ontario
Posts: 261
iTrader: (0)
Drjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond repute
Re: MY LUDE CRANKS BUT WONT START.

theres your prob. try to keep your patience and lose the caps bro. kinda rude. fix the broken wire and go from there.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 03-30-2011, 11:12 PM
I'm New
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 24
iTrader: (0)
flipmode303 is on a distinguished road
Re: MY LUDE CRANKS BUT WONT START.

i think his lude is a obd1 so it probably don't have a crank position sensor ,try everything 98lude said but don't rule out the ignition switch also don't forget to ck fuses they will bite u in the a** another way to ck if your fuel pump is working is by turning the key on, it energizes the fuel pump for 2 sec you should here it if not test for 12v at the pump u can get to it from the trunk. 4 screws take the cover off good luck
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03-31-2011, 12:10 PM
tbathurst's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: roseville mn
Posts: 86
iTrader: (0)
tbathurst is on a distinguished road
Re: MY LUDE CRANKS BUT WONT START.

you said you replaced the cap and rotor but did you replace the whole distributor? i just had a similar problem would start and drive then randomly die replaced cap and rotor got a little better then started dieing again replaced distributor all was fine they run like 150 new well worth replacing never buy used as you will have the problem again these are very common problems with these cars. pull it off the head beware of which way the pins are do not spin the shaft or you will mess up the ignition timing but wiggle the shaft if it has movement then its bad
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 03-31-2011, 12:25 PM
tbathurst's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: roseville mn
Posts: 86
iTrader: (0)
tbathurst is on a distinguished road
Re: MY LUDE CRANKS BUT WONT START.

also if you have a check engine light on that never goes away plug in another ecu cause it could be bad make this the very last thing you do.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 04-12-2011, 06:37 PM
I'm New
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 12
iTrader: (0)
desure is on a distinguished road
Re: MY LUDE CRANKS BUT WONT START.

You check the main relay?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 11-08-2011, 06:02 PM
I'm New
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
iTrader: (0)
jerryvarnell is on a distinguished road
Re: MY LUDE CRANKS BUT WONT START.

BUMP!
ha cant post new threads so im doing this.

i have a 94? prelude with a 95 h22a in it. all the problems it has is from my cousin( he died recently) running it with two broke fans. so it overheated like hell and burnt a lot of parts up.

new racing clutch installed
new plug wires
spark plug gaskets
starter
new fans

it started burning oil then it just quit running so i replaced all those parts and cleaned out the piston chambers the best i could. it is firing and burning gas (carbon on spark plugs) i made sure i had the firing order right but it wont run. my cousin lost a bunch of the nuts that hold on the valve cover. could that be the problem? i only have 4 on there but its just a valve cover so it shouldnt be a problem? idk much about these engines i usually work on big v8 350 5.7 liters soooo yeaaa. ha thanks to al who reply
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 12-27-2011, 03:45 PM
I'm New
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
iTrader: (0)
jerryvarnell is on a distinguished road
Re: MY LUDE CRANKS BUT WONT START.

any takers??
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 12-27-2011, 03:57 PM
Drjless's Avatar
Silver Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: ontario
Posts: 261
iTrader: (0)
Drjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond reputeDrjless has a reputation beyond repute
Re: MY LUDE CRANKS BUT WONT START.

from what you have said so far in this thread, it could be aything. pretty sure, but not,positive, you need positive pressure in the valve cover. most hondas ive had will stall out if you undo the oil cap. pretty sure the h22 is the same. as for the slew of other problems you might have. this could be a full winter project and end up costing you well over a grand. best of luck but i would probably throw in the towel on a mess like that.
__________________
The only true wisdom consists in knowing that you know nothing.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 03-28-2012, 11:23 PM
MY FIRST POST YEAH!
Photobucket
 
Join Date: Nov 2011
Location: san antonio texas
Posts: 1
iTrader: (0)
my_black_pearl is on a distinguished road
MY 96 LUDE CRANKS BUT WONT START.

my 96 prelude wont turn over.
changed the head gasket because it needed changing.
i put it all together and now wont start.
has spark and fuel.
fuses are good and the grounds under the hood are good too.
redid the timing belt a coulpe of times because i was told if its not lined up it wont start.
battery is good.
and new igniter.
cranks all day just wont start....
jus need a lil help on what to look for.
thanks......
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 04-28-2014, 10:01 AM
I'm New
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 11
iTrader: (0)
Sychechkamoya is infamous around these partsSychechkamoya is infamous around these partsSychechkamoya is infamous around these partsSychechkamoya is infamous around these partsSychechkamoya is infamous around these partsSychechkamoya is infamous around these partsSychechkamoya is infamous around these partsSychechkamoya is infamous around these partsSychechkamoya is infamous around these partsSychechkamoya is infamous around these partsSychechkamoya is infamous around these parts
Re: MY LUDE CRANKS BUT WONT START.

Itís really great posts.
__________________
dubli

Last edited by Sychechkamoya; 06-07-2014 at 09:33 AM.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 04-28-2014, 10:25 AM
M0B5TA's Avatar
Supreme Member
Photobucket
 
Join Date: Apr 2009
Location: NY, Queens
Posts: 11,220
iTrader: (1)
M0B5TA has a reputation beyond reputeM0B5TA has a reputation beyond reputeM0B5TA has a reputation beyond reputeM0B5TA has a reputation beyond reputeM0B5TA has a reputation beyond reputeM0B5TA has a reputation beyond reputeM0B5TA has a reputation beyond reputeM0B5TA has a reputation beyond reputeM0B5TA has a reputation beyond reputeM0B5TA has a reputation beyond reputeM0B5TA has a reputation beyond repute
Re: MY LUDE CRANKS BUT WONT START.

Quote:
Originally Posted by Sychechkamoya View Post
Itís really great posts.

whats so great about it and why did you bump a thread from 3 years ago?
__________________

J.L.D.E.P.P.M.S.3.C.N.Y.C.N.C.A.D
Jams Lobsta Denny EA Peter Prelude Miata STI 300zx club of NY and Canada and NC All Day.

#MadeMorePowerThanJoshClub
Bustr Built

Built in America.
H23A1 2.4t VTEC Project
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cranks but won't start!!! Ugh HondaVerno 4th Gen Honda Prelude 14 11-02-2010 03:20 PM
My Lude wont start sometimes =( silverlude 4th Gen Honda Prelude 14 08-18-2010 04:16 PM
lude wont start f22prelude 4th Gen Honda Prelude 12 01-29-2010 09:52 AM
my lude wont start dazedbugz General Tech Talk 10 11-29-2009 06:15 PM
My Lude wont start... euddys0526 5th Gen Honda Prelude 8 05-11-2009 12:45 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:04 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.