Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 4th Gen Honda Prelude

Thread Title
Starting issues

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03-17-2011, 12:23 AM
ranger11x's Avatar
Gold Member
 
Join Date: May 2010
Location: deltona fl
Posts: 824
iTrader: (0)
ranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to ranger11x
Starting issues

ok so before somebody chimes in with Compression spark and fuel ive checked it this is deff an electrical issue.

When i first got the car and got it home I could not get it to start, problem was the alternator plug (the green one) broke off and was not recharging the battery. after 2 zip ties and a few burns from my header on the back of my hand the issue was fixed. been starting up fine ever since, minus the occasional key turn and just hearing the starter click I turn it a few more times and the car starts right up. Which brings me to my current issue, the battery is only about a year old and its a walmart ever-start black and yellow one. I washed my car today and started it to pull out of the drive way and park it in my cul-de-sac and it started fine and drove perfect. An hour later I go to start it up to go to work and POOF battery is dead,no starter click,my gauges blinked a few times and I had to get a jump, no lights were left on the key was not in it, nothing was left running. and after a 3 mile drive my battery still was dead and would not start the car. Im getting the battery tested tomorrow to see if it is indeed the battery I don't think i have a power drain because for about a month i havent had this issue and it sat for 2 days one time and started right up. so my question is. could it be my ignition or starter or even main relay that could be causing this issue if its not the battery?
__________________
Quote:
Originally Posted by Phantom240 View Post
If my wang was bigger, I'd have sex with it.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 03-17-2011, 01:07 AM
ranger11x's Avatar
Gold Member
 
Join Date: May 2010
Location: deltona fl
Posts: 824
iTrader: (0)
ranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to ranger11x
Re: Starting issues

cmon guys i need some advice on this bump for a quick response
__________________
Quote:
Originally Posted by Phantom240 View Post
If my wang was bigger, I'd have sex with it.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-17-2011, 01:31 AM
WOOZ's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kentucky
Posts: 58
iTrader: (0)
WOOZ is on a distinguished road
Re: Starting issues

I think everyone is waiting to see if the Wal-Mart battery is junk or not. I've seen a lot of them crap out pretty quick it is possible that's your whole problem. If not then you need to go from there.
__________________
The best part of breaking something or messing up is learning how to fix it.

92 Si 4WS
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-17-2011, 02:56 AM
snooppydaballa's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Arlington, TX
Posts: 57
iTrader: (0)
snooppydaballa is on a distinguished road
Re: Starting issues

yea from the sounds of it it's either the battery being killed. the alternator not putting out enough voltage to charge the battery. or the wires are still messed up so the voltage cant get back to the batter to charge it
__________________
Cars are like women, they are sexy and demand/deserve a lot of upkeep
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 03-17-2011, 10:52 AM
ranger11x's Avatar
Gold Member
 
Join Date: May 2010
Location: deltona fl
Posts: 824
iTrader: (0)
ranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond reputeranger11x has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to ranger11x
Re: Starting issues

replaced the battery today and it seems like the issue is fixed but im still having the problem with having to turn the key a few times for the starter to start turning the engine over......stupid walmart batterys
__________________
Quote:
Originally Posted by Phantom240 View Post
If my wang was bigger, I'd have sex with it.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03-17-2011, 08:21 PM
JohnL114's Avatar
Silver Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Queens
Posts: 475
iTrader: (1)
JohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond reputeJohnL114 has a reputation beyond repute
Re: Starting issues

ok,that problem could be in the battery connections ,or in the ignition switch .
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
starting issues artz569 5th Gen Honda Prelude 3 05-14-2010 11:48 AM
1988 honda prelude s starting issues lovinthecars05 General Tech Talk 0 04-03-2010 12:06 AM
its not starting 3G-Lude-a-tic 3rd Gen Honda Prelude 12 05-07-2009 06:58 AM
89 Not Starting 89prelude89 3rd Gen Honda Prelude 5 02-21-2009 10:44 PM
turbo kit install and starting issues bayoufrogg Forced Induction 11 06-26-2007 11:23 AM


All times are GMT -4. The time now is 02:06 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.