Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 4th Gen Honda Prelude

Thread Title
***That same no start problem***

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10-24-2010, 01:05 PM
kckmod1187's Avatar
I'm New
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 17
iTrader: (0)
kckmod1187 is on a distinguished road
Icon11 ***That same no start problem***

alright well my vehicle is a '96 si 4th gen. h23a1.

blew my engine, found another h23a1 but from a '93.

so obviously i had to switch out parts from the "old" one to the "new" one.

basicly i went from obd2 to obd1 but swapped all the sensors and misc. parts to make the obd1 an obd2 since i'm still using the obd2 wiring harness.

but before all the swapping i tryed the whole internal coil distributor rewiring in place of the oil pump sensors.

i got it to start and idle this way for a bit, but i got fed up dealing with it not running properly so i ended up doing the oil pump with the sensors and made everythigng else just like it was on the original engine.

now i have the external distributor, but i wasn't getting spark so i assumed it was the coil.

so i opted to get an MSD Blaster SS. still no spark.

i resoldered the main relay due to my fuel not pumping (which it is now) i have checked all the fuses and grounds(esp. the thermostat housing ground)

and i still am not getting any power to the coil it seems.

any help is greatly appreciated as i dont have a vehicle and i need to get my rear in gear for work.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 10-24-2010, 10:03 PM
Bronze Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 126
iTrader: (1)
micjp noob
Re: ***That same no start problem***

i had something like this happen to me. well have you checked your distributor, check to see if you can spin the rotor in the distributor by hand. then you sheered off the back piece that connects to the camshaft.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10-25-2010, 12:28 PM
kckmod1187's Avatar
I'm New
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 17
iTrader: (0)
kckmod1187 is on a distinguished road
Re: ***That same no start problem***

are you meaning when its off or when its still connected. cause i really don't think it's suppose to move when its connected.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 10-25-2010, 02:34 PM
darkfusion42's Avatar
Silver Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Dallas, Ga
Posts: 340
iTrader: (1)
darkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond repute
Re: ***That same no start problem***

He means when it's still connected. If it does spin (you're right, it's not supposed to) then it's as he said.

I'm assuming you checked the igniter and the ecu?
__________________


My Build Thread

Quote:
Originally Posted by UPSluder View Post
I was only able to read the first couple lines cause I'm fukin hammered. but my suggestion is to just drink more. I drink like everyday. and I love life. except when I'm not wasted. guess that makes me an alcohlkx but idc cause I'm drunk
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 10-25-2010, 02:35 PM
darkfusion42's Avatar
Silver Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Dallas, Ga
Posts: 340
iTrader: (1)
darkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond reputedarkfusion42 has a reputation beyond repute
Re: ***That same no start problem***

Not sure why my iPhone double posted...I apologize lol
__________________


My Build Thread

Quote:
Originally Posted by UPSluder View Post
I was only able to read the first couple lines cause I'm fukin hammered. but my suggestion is to just drink more. I drink like everyday. and I love life. except when I'm not wasted. guess that makes me an alcohlkx but idc cause I'm drunk
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 10-25-2010, 02:51 PM
kckmod1187's Avatar
I'm New
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 17
iTrader: (0)
kckmod1187 is on a distinguished road
Re: ***That same no start problem***

well i have 2 p13 ecu but i don't kow if there is a diffarence in the '93 and the '96.

as well as 2 ignitors. i have switched between the two and still nothing. but it's soo close.
Reply With Quote
Reply

Tags
no power to coil, no start


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Big problem smoke coming from intake and car wont start blaze325 General Tech Talk 5 10-30-2010 12:45 AM
need help, car wont start and i searched the problem 93droppedlude 4th Gen Honda Prelude 2 05-20-2010 11:40 AM
h23 to h22 swap car wont start start hprelude559 4th Gen Honda Prelude 3 04-09-2010 06:54 PM
1st start problem plastique General Tech Talk 5 12-11-2009 04:34 PM
Car won't start!! Security problem? darkeagle03 4th Gen Honda Prelude 1 06-10-2007 09:28 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:01 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.