Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 3rd Gen Honda Prelude

Thread Title
low idle after hard acceleration

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 08-15-2015, 09:11 PM
I'm New
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 18
iTrader: (0)
machaux is on a distinguished road
low idle after hard acceleration

I was running late and i accelerated hard through first gear to maybe 5k rpms and when i came to the stoplight my idle dropped to the point of almost stalling. I adjusted the idle screw to about 800. Once i started driving it the cars idle dropped to almost stalling. I once had a problem with the tps so i checked it and it was way off and i could not get it to read .5 as idle and 4.5 wot so i replaced it with an eBay brand and the results are the same. At idle it shows 5 volts and will not adjust by moving the tps. If i move the throttle by hand the volts will change but not by moving the tps. So now the volts say 5 at idle. The thing is it runs better than ever before except for the low idle and sometimes stalling out. I occasionally get the bucking when i lightly tap on the gas which i know is tps. My idle screw is almost 3 full turns with the same affect. Anybody know where to start? No CEL.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 08-17-2015, 11:19 AM
Platinum Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Fayetteville, Ga.
Posts: 1,281
iTrader: (0)
Lespaul59 has a reputation beyond reputeLespaul59 has a reputation beyond reputeLespaul59 has a reputation beyond reputeLespaul59 has a reputation beyond reputeLespaul59 has a reputation beyond reputeLespaul59 has a reputation beyond reputeLespaul59 has a reputation beyond reputeLespaul59 has a reputation beyond reputeLespaul59 has a reputation beyond reputeLespaul59 has a reputation beyond reputeLespaul59 has a reputation beyond repute
Re: low idle after hard acceleration

If it was me, I'd either bite the bullet and get another TPS or borrow someone's ECM to double check.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hard Start when Cold, Rough Idle, White Smoke - Please Help. Lewkasz 4th Gen Honda Prelude 7 10-02-2013 03:04 PM
Sigh.. Burning smell after hard acceleration.. Felt like tires not getting traction.. Lej 5th Gen Honda Prelude 6 06-10-2013 12:48 AM
BIG IDLE PROBLEM ( I have read the final idle THREAD) Troopiec 4th Gen Honda Prelude 14 10-14-2011 02:48 PM
ectronics Switch Off Under Hard Acceleration lee General Tech Talk 2 11-10-2009 02:31 PM
Hard starts and high idle... kimsuprapa General Tech Talk 2 02-12-2009 01:27 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:35 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.