Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 3rd Gen Honda Prelude

Thread Title
starts but bogs out when pedal is pressed at idle

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07-16-2015, 08:30 PM
MY FIRST POST YEAH!
Photobucket
 
Join Date: Jul 2015
Location: ClearLake, WA
Posts: 1
iTrader: (0)
blackbooty88 is on a distinguished road
starts but bogs out when pedal is pressed at idle

Got an 88 2.0Si.
So, I've been having starting issues. Going to replace main fuel relay but now I have a new issue...it starts but bogs out when I press the gas pedal. EGR maybe? It happened after I took it up to 6k in first and then the check engine light came on...it sputtered for the next 5 or six miles and now it bogs out when I started it. Any suggestions? One code flashes: code 1: O2 sensor circuit A.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 07-16-2015, 10:18 PM
bykfixer's Avatar
Supreme Member
Photobucket
 
Join Date: Aug 2012
Location: could you repeat the question?
Posts: 11,116
iTrader: (4)
bykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond repute
Re: starts but bogs out when pedal is pressed at idle

6k?!? No wonder man! It's an H motor dude.
__________________


Quote:
Originally Posted by ogsmakdade View Post
welcome to site Carl
...is a golden car fax kinda like a golden ticket? Sure hope willy wonka didn't put any snozberries in your motor.
Quote:
Originally Posted by elspectro29 View Post
Only seen the first one, 15 years ago in theaters. Plan on keeping it that way. Get off my lawn.
Quote:
Originally Posted by Lindso View Post
I remember my first thread, asking what a noise was when I got going 110mph.
Pretty much got flamed for driving like a jackass and was told to slow down. And I'll be damned, slowing down fixed it.

God's Not Dead
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07-18-2015, 09:40 PM
Bronze Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Seattle WA USA
Posts: 152
iTrader: (0)
luda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond repute
Re: starts but bogs out when pedal is pressed at idle

Quote:
Originally Posted by bykfixer View Post
6k?!? No wonder man! It's an H motor dude.
Sorry man, it's not an H, it's a B20A5. Factory redline @6750, fuel cut @7250. I find fuel cut all the time. If your H only goes to 6k I am sorry.

Blackbooty88, how does it idle? Any misfire at idle or anything? If you slowly creep up on the idle through slow accelleration, does it drive fine? Does it only bog when driving, or can you duplicate it when parked? During the bog issue, when you open the throttle and are waiting for the engine to catch up, do you get the normal loud intake noise? Or is it quiet? If you unplug the TPS is there any change in operation? If you unplug the ECT sensor, any change? When was your last timing belt? Maybe it skipped a tooth, check for retarded timing, both mechanical and electrical.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 07-18-2015, 10:03 PM
bykfixer's Avatar
Supreme Member
Photobucket
 
Join Date: Aug 2012
Location: could you repeat the question?
Posts: 11,116
iTrader: (4)
bykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond reputebykfixer has a reputation beyond repute
Re: starts but bogs out when pedal is pressed at idle

My point is those old motors don't living near the red line for very long there uh Lu-duh.

Carry on...
__________________


Quote:
Originally Posted by ogsmakdade View Post
welcome to site Carl
...is a golden car fax kinda like a golden ticket? Sure hope willy wonka didn't put any snozberries in your motor.
Quote:
Originally Posted by elspectro29 View Post
Only seen the first one, 15 years ago in theaters. Plan on keeping it that way. Get off my lawn.
Quote:
Originally Posted by Lindso View Post
I remember my first thread, asking what a noise was when I got going 110mph.
Pretty much got flamed for driving like a jackass and was told to slow down. And I'll be damned, slowing down fixed it.

God's Not Dead
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 07-18-2015, 10:23 PM
Bronze Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Seattle WA USA
Posts: 152
iTrader: (0)
luda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond reputeluda8890 has a reputation beyond repute
Re: starts but bogs out when pedal is pressed at idle

Some times they do, mines going on six years of this abuse. Even if according to some most of them don't, I don't think visiting the red zone once in a while would cause this, unless this is a poorly maintained vehicle and the t-belt is over due. Which gives me another question for blackboot88, how often does your B20 live at high rpms?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car dies when clutch is pressed in at idle. 01PreludeBlue 5th Gen Honda Prelude 15 06-20-2013 06:41 AM
Car starts fine, idles super low, then "pops" to normal idle Lazer 5th Gen Honda Prelude 5 06-25-2011 05:55 PM
Starts then dies.. then starts back up r6tanz 5th Gen Honda Prelude 0 12-05-2010 05:46 PM
Erratic idle and losing brake pedal when running. JonnyB 4th Gen Honda Prelude 9 08-18-2009 08:41 PM
Hard starts and high idle... kimsuprapa General Tech Talk 2 02-12-2009 01:27 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:32 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.