Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 3rd Gen Honda Prelude

Thread Title
cruise control problem

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07-30-2007, 03:28 PM
3rdGenCrazy's Avatar
Platinum Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: 336, NC
Posts: 1,409
iTrader: (1)
3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to 3rdGenCrazy
cruise control problem

the cruise control on my lude isnt working what could be the problem?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 07-30-2007, 07:37 PM
Prelude13's Avatar
Hi.
 
Join Date: May 2006
Location: awd land :D
Posts: 6,583
iTrader: (2)
Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13
Try first finding the fuse to the Cruise Control.
If that didn't work it could be a host of things, like cruise control cable, or the mechanism itself.

good luck!
__________________
'14 Impreza
'04 TSX sold
'90 Si sold


Everyone! Resource guides are here:
5th gen.
4th gen.
3rd gen.
2nd gen.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07-31-2007, 01:16 AM
91Si4WS's Avatar
Lowered on GSR fat fives!
 
Join Date: Jul 2006
Location: Summerville SC
Posts: 2,529
iTrader: (1)
91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to 91Si4WS
well i seen that you made another thread about the speedo acting up and that could be your problem, i know when my speed sensor craped out on me a while back the cruise quit working also but when i fixed the speed sensor the cruise started working again...
__________________
Total Bans: 7
2009 Bans: 5



01 F-150 SuperCrew 4x4 5.4 TritonV8 dailydriver 12mpg FTW!
91 Si 4WS frost white JDM B20A!! fixing/repainting
91 Si 4WS granada black pearl B21A1 (for now) knocking
91 Si 4WS red wrecked
90 Si black blown
86 CRX SI sold
90 F-150 300c.i. inline 6 5 speed work horse/huttin truck
02 Honda Magna VF750C- play toy

members ride thread: http://www.preludezone.com/members-rides/3023-91si4ws-1991-si-4ws.html

PZ's #4 ASSHOLE
NOT ON ANY BANDWAGON!!

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 07-31-2007, 01:46 AM
3rdGenCrazy's Avatar
Platinum Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: 336, NC
Posts: 1,409
iTrader: (1)
3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to 3rdGenCrazy
Quote:
Originally Posted by 91Si4WS View Post
well i seen that you made another thread about the speedo acting up and that could be your problem, i know when my speed sensor craped out on me a while back the cruise quit working also but when i fixed the speed sensor the cruise started working again...
the speedo on my dads 88 lude jumps. but on my 91 lude my cruise control doesnt work.

Last edited by 3rdGenCrazy; 07-31-2007 at 12:58 PM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 07-31-2007, 02:01 PM
twokexlv6coupe's Avatar
little green ghouls, buddy!!
Photobucket
 
Join Date: Apr 2006
Location: kitten mittens
Posts: 17,844
iTrader: (9)
twokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to twokexlv6coupe
check the vaccuum line going from the CC module to the IM. might be in bad condition
__________________

1995 Honda Prelude SE Turbo; 250whp, 275wtq @ 10psi Soldddd!!!

2000 Acura TL; DD
2005 Stage2.5+ Subaru WRB STi : RzKar!
Ivey Tuned - Advan - Cobb - Rallispec - CP - Perrin - ACT - KillerB - Carillo - TurboXS - Defi - Innovate - Walbro - DeatschWerks - Feal - H&R - Alpine - Infiniti - Curt

2001 Kawasaki STX1100 D.I. - Sold!
2007 Sea-Doo RXT 215; ET 127 +3 S/C impeller, DIY 3" intake, DIY resonator delete/free flow exhaust, DIY oil catch can, Rule 500gph bilge pump


Quote:
Originally Posted by Brash View Post
But you need that scoop on the hood. Is it true that they're big enough to fit your lunch box and all your camera gear in it?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 07-31-2007, 02:36 PM
3rdGenCrazy's Avatar
Platinum Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: 336, NC
Posts: 1,409
iTrader: (1)
3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to 3rdGenCrazy
Quote:
Originally Posted by twokexlv6coupe View Post
check the vaccuum line going from the CC module to the IM. might be in bad condition
could u tell me where the CC module is. do u have ne pics they would be helpful!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 07-31-2007, 02:53 PM
twokexlv6coupe's Avatar
little green ghouls, buddy!!
Photobucket
 
Join Date: Apr 2006
Location: kitten mittens
Posts: 17,844
iTrader: (9)
twokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond reputetwokexlv6coupe has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to twokexlv6coupe
not sure where its located on a 3rd gen, but it should look similar to this


__________________

1995 Honda Prelude SE Turbo; 250whp, 275wtq @ 10psi Soldddd!!!

2000 Acura TL; DD
2005 Stage2.5+ Subaru WRB STi : RzKar!
Ivey Tuned - Advan - Cobb - Rallispec - CP - Perrin - ACT - KillerB - Carillo - TurboXS - Defi - Innovate - Walbro - DeatschWerks - Feal - H&R - Alpine - Infiniti - Curt

2001 Kawasaki STX1100 D.I. - Sold!
2007 Sea-Doo RXT 215; ET 127 +3 S/C impeller, DIY 3" intake, DIY resonator delete/free flow exhaust, DIY oil catch can, Rule 500gph bilge pump


Quote:
Originally Posted by Brash View Post
But you need that scoop on the hood. Is it true that they're big enough to fit your lunch box and all your camera gear in it?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 07-31-2007, 03:03 PM
3rdGenCrazy's Avatar
Platinum Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: 336, NC
Posts: 1,409
iTrader: (1)
3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute3rdGenCrazy has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to 3rdGenCrazy
Quote:
Originally Posted by twokexlv6coupe View Post
not sure where its located on a 3rd gen, but it should look similar to this

thanks man that pic really helped alot. but all of the hoses and stuff connected to it are all on with out ne pinches or nething. my fuse isnt blown and the light in the cruise switch works but the light inside my gauge cluster doesnt come on. do u think it could be in the switch on the steering wheel? or do u think it could be the module itself?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 07:31 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.