Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 3rd Gen Honda Prelude

Thread Title
Need some help...

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 04-04-2007, 12:27 PM
Newbie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
iTrader: (0)
bybeed1 is on a distinguished road
Need some help...

Hey guys,
I am newbie to this forum, but have been a member of IS300.net for years and know how to properly search etc, but anyway who cares right
I have searched for some answer but could not find it... I bought an 89 prelude si 4WS about 2 months ago. At first it drove great and ran normal, than slowly it became "sluggish," and then to the point it would barely drive. I had to take backroads to the shop cuz it wouldnt go past 20mph. I took it in, he replaced my distributor cap, plugs and cleaned my injectors. He said that my 3rd and 4th cylinders were not firing and those two injectors were dirty and possibly bad. Well I got it out and it ran great, but then it did the same thing about a week later so I ordered 4 new injectors, replaced myself and it ran great, now about 400 miles later its doing it again. Pulled the plugs, the 3rd & 4th are shot... I am only running on the 1st & 2nd cylinders again. I am guessing too much gas into the 3rd and 4th cyl cuz the plugs are black and look like they have been burning alot of gas... Whats causing this??? I need your help... any suggestions would be appreciated!!!
Thanks,
-bybeed1
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 04-04-2007, 02:17 PM
Prelude13's Avatar
Hi.
 
Join Date: May 2006
Location: awd land :D
Posts: 6,583
iTrader: (2)
Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13
You are not getting any CEL's?
Run a compression test see what's going on with cylinders 1 & 2.
Also replace your fuel filter and use a high octane gas to clean out the injectors, again.

Black plugs means you are running extemely Rich, how are the other two?
Check to see if you have a vacuum line loose and when you gas it, do you see black smoke puff out the rear?

oh, and welcome to the board !
__________________
'14 Impreza
'04 TSX sold
'90 Si sold


Everyone! Resource guides are here:
5th gen.
4th gen.
3rd gen.
2nd gen.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-04-2007, 06:53 PM
Newbie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
iTrader: (0)
bybeed1 is on a distinguished road
no CEL's at all... I had one for a few minutes when I first got the car, but nothing since I have had it in the shop. The other two plugs are still dark, but nothing like the ones in the 3rd and 4th cyl... where do i check the vacuum line, and no black smoke when I gas it, but it does stink while its running...
Thanks man, I really appreciate it
-bybeed1
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04-04-2007, 06:58 PM
Prelude13's Avatar
Hi.
 
Join Date: May 2006
Location: awd land :D
Posts: 6,583
iTrader: (2)
Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13
Stink of what? you smell gas?

if that's the case, look again at your injectors. They could be not fasten correctly. . .
__________________
'14 Impreza
'04 TSX sold
'90 Si sold


Everyone! Resource guides are here:
5th gen.
4th gen.
3rd gen.
2nd gen.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 04-07-2007, 08:32 PM
Newbie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
iTrader: (0)
bybeed1 is on a distinguished road
Sorry its been a crazy weekend, but I finally pulled the car apart and found out the problem... the filters at the top of the injectors were so clogged that no fuel was getting through, so i cleaned them out really good and the car runs like its brand new again... this has happened before and I know it will happen again, so now I need to figure out whats causing the fuel injector filters to clog... is it a bad fuel filter? The 1st fuel injector filter was fine, the 2nd was slightly clogged, the 3rd was pretty bad, and the 4th was horrible!!! I just need to find the underlying problem so they dont get clogged again... any ideas?
Thanks again for everything
-bybeed1
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 04-07-2007, 10:53 PM
Preludeshalyn's Avatar
Bronze Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 194
iTrader: (0)
Preludeshalyn is on a distinguished road
hows the oil consumption?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 04-08-2007, 12:25 PM
Newbie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
iTrader: (0)
bybeed1 is on a distinguished road
its fine, just checked it and its at normal level
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 04-16-2007, 02:04 PM
I'm New
 
Join Date: Apr 2007
Location: north philly, pa
Posts: 22
iTrader: (0)
sappysport215 is on a distinguished road
Send a message via AIM to sappysport215 Send a message via MSN to sappysport215
keep checking till you find out what it is.lol..
__________________
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 04-16-2007, 09:25 PM
Newbie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
iTrader: (0)
bybeed1 is on a distinguished road
i talked to the guys at the shop and they think the reason my injectors keep clogging is because i have a bunch of **** in my fuel tank and its too much for the fuel filter to handle... whats the easiest fix? Get a new gas tank or is there an easier way to get the crap out...
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 04-17-2007, 11:08 AM
Prelude13's Avatar
Hi.
 
Join Date: May 2006
Location: awd land :D
Posts: 6,583
iTrader: (2)
Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13 Prelude13
You can drain the gas tank via the drain plug...yes we have one


Check out section 6-53 about the fuel pump here: http://downloads.hondatech.info/Auto...e%20Manual.zip
__________________
'14 Impreza
'04 TSX sold
'90 Si sold


Everyone! Resource guides are here:
5th gen.
4th gen.
3rd gen.
2nd gen.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 08:50 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.