Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 2nd Gen Honda Prelude

Thread Title
85 SI losing power and rough idle

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03-11-2013, 12:47 AM
MY FIRST POST YEAH!
Photobucket
 
Join Date: Mar 2013
Location: Rio Rancho, NM
Posts: 1
iTrader: (0)
Armageddon32695 is on a distinguished road
85 SI losing power and rough idle

I have an 85 SI that I bought about two months ago. When I bought the car everything checked out fine and the guy said that there was a new motor put in the car about 60k prior to me buying it. I started having problems with the car about two weeks ago. I have had so many different problems with the radiator but I finally fixed all of those. When I finished fixing the most recent problem on the radiator today I tried starting the car and it would not start for almost 10 minutes and when it finally did it was smoking like crazy out of the exhaust. When I put a clean white rag to the exhaust and let the smoke hit it there was not any residue left on the rag so I am pretty sure it isn't oil otherwise there would be oil residue left on the rag right? Anyways, once it finally started, I took it for a spin around the block. It ran alright but was idling rough. When I got it back to my house I let it sit for about half hour before starting it up again and trying it out. I did this and when I took it around the block again it was not smoking anywhere near as bad but I noticed a tremendous loss of power. I used to be able to go from 0-60 within about 7 seconds (I know, nothing to be too terribly proud of but its a stock motor with no mods) but I gunned it and there was a huge lag on the throttle response. Even when I shifted the throttle response just wasn't there. It took me about a minute to even get up to 45mph. Any ideas what could be causing this? I am thinking it could be the plugs or distributor.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Prelude losing power ValentinVincent 5th Gen Honda Prelude 1 06-07-2011 03:39 AM
prelude losing power koizuki 4th Gen Honda Prelude 24 09-29-2009 09:22 PM
86 Prelude Losing all 12 volt power turborattler General Tech Talk 0 11-17-2008 08:19 PM
89 2.0 SI Losing throttle power tjonesnc 3rd Gen Honda Prelude 2 05-19-2008 06:01 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:11 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.