Honda Prelude Forum
 
Go Back   Honda Prelude Forum > Tech-Talk > 2nd Gen Honda Prelude

Thread Title
my odometer and speedometer arent working but everything else is good

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07-05-2009, 10:36 PM
I'm New
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
iTrader: (0)
fishndad is on a distinguished road
i dont understand but i think i need to put an entire new cluster in my car! the speedo, the trip and the odometer do not work in my 86 prelude si! anyone have this issue?

My 86 prelude SI the speedometer doesn't work but every thing else does even the odometer it's weird.I've been trying to find out why my car runs till it get's hot then if you turn it off it won't start again that's so many thing I'm not sure were to start?

I have a 1986 prelude SI and the speedometer wasn't working and the car won't start when it was hot and I replaced the MAIN Relay and that fix the problem with the speedometer and the not cranking when hot.

Last edited by 91Si4WS; 08-22-2009 at 11:52 AM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 08-22-2009, 11:47 AM
I'm New
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
iTrader: (0)
unclebob is on a distinguished road
Re: my odometer and speedometer arent working but everything else is good

your speed sensor is knackered replace that and itll be fine
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 08-22-2009, 11:55 AM
91Si4WS's Avatar
Lowered on GSR fat fives!
 
Join Date: Jul 2006
Location: Summerville SC
Posts: 2,529
iTrader: (1)
91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute91Si4WS has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to 91Si4WS
Re: my odometer and speedometer arent working but everything else is good

did you really have to post the same thing 3 times?


check the speedo cable it probally needs to be replaced if the the odometer will stop working along with the speedo if the cable is screwed, so do that before you change out the gauge cluster
__________________
Total Bans: 7
2009 Bans: 5



01 F-150 SuperCrew 4x4 5.4 TritonV8 dailydriver 12mpg FTW!
91 Si 4WS frost white JDM B20A!! fixing/repainting
91 Si 4WS granada black pearl B21A1 (for now) knocking
91 Si 4WS red wrecked
90 Si black blown
86 CRX SI sold
90 F-150 300c.i. inline 6 5 speed work horse/huttin truck
02 Honda Magna VF750C- play toy

members ride thread: http://www.preludezone.com/members-rides/3023-91si4ws-1991-si-4ws.html

PZ's #4 ASSHOLE
NOT ON ANY BANDWAGON!!


Last edited by 91Si4WS; 08-24-2009 at 10:25 AM.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 08-24-2009, 12:38 AM
XGRaViSmOrSX's Avatar
Silver Member
ROTM!
 
Join Date: May 2009
Posts: 447
iTrader: (0)
XGRaViSmOrSX has a reputation beyond reputeXGRaViSmOrSX has a reputation beyond reputeXGRaViSmOrSX has a reputation beyond reputeXGRaViSmOrSX has a reputation beyond reputeXGRaViSmOrSX has a reputation beyond reputeXGRaViSmOrSX has a reputation beyond reputeXGRaViSmOrSX has a reputation beyond reputeXGRaViSmOrSX has a reputation beyond reputeXGRaViSmOrSX has a reputation beyond reputeXGRaViSmOrSX has a reputation beyond reputeXGRaViSmOrSX has a reputation beyond repute
Re: my odometer and speedometer arent working but everything else is good

as said above, check the speedo cable where it connects to both the speed sensor and the back of the gauge cluster to make sure that the little prongs on the end of the speedo cable are fitting into the matching holes on each end of the connection. sometimes it slips out and loses its connection causing the gauges to go dead.
__________________

1986 Prelude 2.0 Si
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 09-19-2009, 08:41 PM
I'm New
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6
iTrader: (0)
xjpt2x is on a distinguished road
Re: my odometer and speedometer arent working but everything else is good

I have a similar problem on my 86 si 5 speed. My speedometer works but only when my parking break light is on. if i bring the break up to one click and the light is on the speedometer works fine but if I let it down it doesent work at all. does that mean i need to replace my instrument cluster?

Last edited by xjpt2x; 09-19-2009 at 08:44 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fans arent working properly 93[BB4]Prelude 4th Gen Honda Prelude 5 07-12-2011 11:22 PM
Why arent Preludes mod cars? dj123456 General Tech Talk 48 06-07-2009 11:39 PM
Odometer Problem Myself 4th Gen Honda Prelude 5 03-23-2009 01:11 PM
So the amber one pieces arent all that bad... ludenight95 Auto Showoff 24 06-12-2008 12:59 AM
Odometer/Trip Odometer problem. BadMofo 5th Gen Honda Prelude 8 01-22-2008 03:36 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:44 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


Copyright © 2006-2009 PreludeZone.com All Rights Reserved.